Tour of Turiec 2013 konečné poradie

18.07.2013 21:00

MARTIN - 18.7.2013 sa skončil už piaty ročník Tour of Turiec. Napriek všetkým organizačným problémom a vynútenému skráteniu o jednu etapu sa jedná a úspešný ročník. Privítali sme nových pretekárov, zvýšili počet priemerný počet pretekárov na etapu a úspešne vyhodnotili Tour s podporou OZ Nádej a Život a Raspi.sk. Ďakujeme partnerom a všetkým účastníkom ToT 2013, tešíme sa na Vás aj v roku 2014!

Výsledky súťaží:

GENERAL

Víťazom sa už po druhý raz suverénne stal Miroslav Kmeť z CC Martin. Pripojil sa tak ku Kubalovi, spoločne majú po 2 víťazstvá v celkovom poradí. Za nimi je s jedným víťazstvom Lučanský. Kmeť dominoval Tour od začiatku po jej koniec a s čistým štítom vyhral všetky etapy.

""

Druhé miesto si po druhý krát po sebe vyjazdil Kmeťov tímový kolega Patrik Lučanský. Lučanský v priebehu Tour zajazdil niekoľko slušných výkonov, no aj na ňom si náročný program Tour vybral svoju daň. 

"Moja forma kolísala od začiatku Tour. Niektoré etapy som sa cítil dobre, hlavne zo začiatku. Počas stúpania na Diel v tretej etape a v následnej časovke (5. etapa) som už mal naozaj dosť. Našťastie po dni voľna som posledné dve etapy došiel už vcelku vpohode. Svoje pôsobenie na Tour hodnotím pozitívne, aj keď je ešte naozaj čo zlepšovať. Užil som si skvelé dva týždne plné driny a napätia ale to k športu platí. Ďakujem kolegom, teším sa na boje o žltý dres zase o rok!"

Tretí bol po zaujímavých vrchárskych výkonoch hlavne v 3. etape Peter Pinka tiež z CC Martin. Peter mal v celom priebehu Tour vyrovnanú formu, čo sa ukázalo nielen v celkovom poradí, ale aj vo vrchárskej a šprintérskej súťaži.

""

Celkové poradie:

1. Miroslav KMEŤ

2. Patrik LUČANSKÝ

3. Peter Pinka

SPRINT

1. Miroslav KMEŤ

2. Patrik LUČANSKÝ

3. Peter Pinka

CLIMB

1. Miroslav KMEŤ

2. Patrik LUČANSKÝ

3. Peter Pinka

YOUTH

1. Miroslav KMEŤ

2. Patrik LUČANSKÝ

3. Peter Pinka

© 2011 Všetky práva vyhradené.

Tvorba webu zdarmaWebnode